maandag 19 januari 2009

Albasket

Voor de winterstop voetbalde Hertha Berlijn in de Champions League tegen de Turkse grootmacht Galatasaray. In het indrukwekkende Olympiastadion supporterden de meeste toeschouwers voor de bezoekers. De Anatolen wonnen uiteindelijk ook met 0-1.

Een week later speelde Alba Berlijn in de Euroleague een partijtje basketbal tegen Fenerbahce. Alba's logo is een albatros, maar hun voornaam verwijst vooral naar sponsor Alba, een Berlijnse variant op Ivago.

Het spel ging op en neer, maar verliep al bij al klassiek. Er werd paarsgewijs gebruld van Fe-ner Fe-ner, Al-ba Al-ba en De-fence De-fence. En in de pauzes warmden trotse cheerleaders het publiek op.

Maar plots verscheen de geheel uit marsepein opgetrokken TV-ster Kai Pflaume op het parket. Voor zijn romantische show "Nur die Liebe zählt" pikte de Duitse Ingeborg Sergeant ene Daniela uit het publiek, waardoor de 13.000 toeschouwers konden meegenieten van de mooiste en intiemste verrassing van haar leven. Dit filmpje toont naast enkele melige momenten ook wedstrijdbeelden, de 02-Arena en het dolle publiek.

Alba trok trouwens aan het langste eind: 72-63. Afspraak in Berlijn, voor de finale!