woensdag 23 september 2009

Vrolijk Vreemd Verkeer

Vrolijkmakerij over verkeersborden in den vreemde: een klassieker sinds de koehandel met Australische geel-zwarte verkeersborden betreffende het verkeersveilig omgaan met kangoeroes. Ook in Rusland proberen verkeersborden de alomtegenwoordige files in goede banen te leiden.

Hier rennen blinden zomaar de straat over? Zet je zonnebril op je drankneus om de overstekende voetgangers van het zebrapad te kunnen onderscheiden? Conform het minderhedenverdrag beginnen de oversteeklichten te piepen als het groen is voor voetgangers.

Ik verbaasde me er over dat Sint-Petersburg zoveel carwashes telt en dat die industriële douches ook nog eens een eigen verkeersbord verdienen. Bovendien ziet de doorsnee Lada of Volga er niet bijzonder glanzend uit. Het verkeersbord leidt naar een parking. De diagonale strepen moeten parkeerlijnen voorstellen.

Hoe slaagt de doorsnee autobestuurder in om zijn vehikel van de straat op het trottoir te laten springen?

Verboden om trompet te spelen? Niet langer dan vijf minuten op je trompet blazen? De agent achter het hek houdt alles goed in de gaten en staat paraat bij wederrechtelijk gebruik van de claxon. Of dient de trompet als metafoor voor tuning cars met te luide dansmuziek?