donderdag 24 juni 2010

Waffen

Tussen 8 uur 's avonds en 8 uur 's ochtends heerst in Bremen een strikt verbod op "wapens en gevaarlijke voorwerpen". De rest van de dag zijn pistolen en knipmessen klaarblijkelijk wel toegelaten in het park. Het moordwapen in het midden stelt wellicht een schroevendraaier voor. Of leidt het gebruik van een hippe cappuccino-mixer ook tot levensgevaarlijke toestanden?

De stad Hamburg gaat nog verder. Maffiabazen nemen best even tijd om de ingewikkelde wapen-verordening te aanschouwen. De drie Bremense moordtuigen zijn op de beruchte Hamburgse Reeperbahn nooit toegelaten. Hetzelfde geldt voor deodorants die zure wolkjes verspreiden. Daarnaast zijn glazen recipiënten tijdens het weekend van 22 tot 6 u verboden. Wetsovertreders riskeren in de hansestad boetes tot 10.000 euro.

Nader onderzoek leert dat Hamburgers die met een dolk op zak betrapt worden, 200 euro moeten ophoesten. Hun dolk moeten ze ook afgeven, stel u voor! Een Zwitsers zakmes valt in Hamburg ook onder de categorie der knipmessen. Voor gastronomische buitenterrassen werd gelukkig in een uitzondering voorzien.