donderdag 30 april 2009

Traumareizen

Tussen het eerste en tweede semester zitten in Duitsland twee maanden 'vorlesungsfreie Zeit', ofte: quasi-vakantie. Het ideale moment om op reis te gaan!

{Boekenwinkel in Lviv, Oekraïne}

Aldi bedacht daarvoor natuurlijk een budgetvriendelijke oplossing: "Traumreisen zu Aldi-Preisen" [Droomreizen aan Aldi-prijzen]! Aldi's reisbureau adverteert in de krant - tussen de Spaanse Serranoham, de wintercappuccino en het aerobic-schoeisel voor dames - met een grote foto van een Russische kerk, en in vette letters daarboven:

Sint-Petersburg & Moskou vanaf 999 euro per persoon! Zevendaagse reis in Mittelklassehotels, inclusief ontbijt!

Als ontbijt stel ik mij dan voor: kartonnen brood, Chocoman, bruine salami met mayonaise uit de tube, bokaaltje ingelegde haring, mokje magere Milsani.

{Warm ontbijt in Oekraïne}

Lidl publiceert maandelijks(!) een heerlijk getruceerd magazine met 32 bladzijden toeristvriendelijke Lidl-reizen. Dichtbij in het Schwarzwald of richting exotische paradijzen, zoals de Malediven, de Seychellen en Tahiti. Acht dagen Costa del Sol: een prikje van 369 euro! Een 'Kreuzfahrt' [niet kruisvaart maar cruise, alhoewel...] is voorzien om de eindfase van het leven feestelijk in te luiden.

{Hotel Oskar, Truskavets, Oekraïne}

Overnachten gebeurt meestal in een Lidllobby of Aldihut op maat, met tapis plain en hetzelfde unieke schilderij in elke kamer, met plastieken appelsienen op de buffettafels en peterselie in elke gang.

{Poolse schrijnwerker in Krakow}

Reizen naar België zitten niet in het aanbod uit angst voor de instabiele politieke en klimatologische situatie. Wel boekbaar is 'Holland: Boat & Bike', met adembenemende stops in Enkhuisen, Schiedam, Kinderdijk en Schoonhoven. "De reisbegeleiding is bij vragen of pech telefonisch bereikbaar!"